جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
کد خبر: 383893
۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۳
احکام روزه

حوزه / با این که روزه از عبادات است و باید همراه نیت باشد ولی در مواردی بخشی یا تمام روزه بدون نیت انجام می شود و صحیح است .

سرویس علمی فرهنگی خبرگزری «حوزه» در ادامه سلسله مباحث احکام روزه ، به بیان نکاتی چند درمورد روزه   بدون نیت ازنگاه مراجع عظام می پردازد .

*کسی که در سفر است و پیش از ظهر به وطن خود می رسد اگر در سفر کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد نیت روزه می کند و روزه اش صحیح است . لازم به ذکر است که در سفر نمی تواند نیت روزه کند ؛ زیرا روزه در سفر حرام است.

*اگر مریض قبل از ظهر خوب شود و تا آن وقت  کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد لازم است از همان وقت نیت روزه کند و روزه اش  صحیح است.

*کسی که تصمیم روزه داشت ولی یک روز کامل را خواب ماند روزه اش صحیح است با این که در طول روز نیت نکرد . البته نماز هایی را که نخوانده باید قضا کند.  

*برای روزه قضا تا قبل از ظهر می تواند نیت روزه کند به شرط این که تا آن وقت کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد.    

*برای روزه مستحبی تا دقایقی قبل از غروب می تواند نیت روزه کند  به شرط این که تا آن وقت کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد. 

تدوین : حجت الاسلام والمسلمین سید جعفر ربانی

                                           

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • یکی IR ۰۳:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۶
    0 0
    ممنون از مطالب خوبتون